Jdi na obsah Jdi na menu
 

II. turnaj MOP dorostu

8. 1. 2012

 

V sobotu, 7.1.2012 lánský dorost absolvoval druhý turnaj v Hořovicích. Počasí, jako obvykle, nám moc nepřálo, silný vítr a déšť se projevil na kvalitě ledu a tím pádem i na hře.
První duel nás čekal se Žebrákem. Ten v prvním zápase porazil Kralovice a chtěl bodovat i proti nám. Před začátkem zápasu jsme museli provést nemilou změnu v sestavě, protože jsme se na poslední chvíli dozvěděli, že v posledním zápase byl potrestán Pepa Křivonoska trestem ve hře a dodatečně dostal stop na jeden zápas. To trochu zamíchalo sestavou a nikdo nevěděl, jak se to projeví v zadních řadách na hře. To možná mělo vliv na průběh první třetiny, byla z naší strany nervózní a byli jsme často vylučovaní. Museli jsme nejdříve pochopit, že rozhodčí budou nekompromisní a budou trestat jakýkoli náznak faulu. Ale i tak jsme se ujali vedení díky Palasově brance po hezké kombinaci Flégla se Šímou. Druhý gól přidal Balog po ukázkovém uvolnění od Lva. To nás trochu uklidnilo, čehož využil soupeř a do konce třetiny vyrovnal. Ovšem do druhé třetiny jsme nastoupili s vědomím, že se nesmíme nechat vylučovat a ve hře v pěti musíme dominovat. To si vzala k srdci především první lajna s koncovým hráčem Ondrou Pilařem a začala předvádět hru, která se musela líbit i hlasitým lánským fanouškům.  Ve složení Pilař-Balog-Jirkovský přidala pět gólů a uklidnila celou hru našeho týmu. Jednu branku přidal ještě aktivně hrající Palas a konec utkání jsme již dohrávali v pohodě, s vědomím, že nás čeká ještě druhý zápas. Hráči dodržovali rad trenérů a dávali pozor kvůli zranění, zbytečně nechodili do osobních soubojů a šetřili síly. Soupeř ke konci vstřelil ještě dvě branky, ovšem to neměnilo nic na tom, že hru jsme měli pod kontrolou a body z prvního zápasu odvezeme na Lány. Musím ještě podotknout kvalitní výkon brankáře Michala Jůna, který to neměl vůbec jednoduché. Naše obrana mu nenechávala moc prostoru na vyniknutí, ovšem když zaváhala, musel se vytáhnout velice pěknými zákroky.
Sestava : Jůn (Krpelán),  Pilař-Balog-Jirkovský, Čerman-Lev,
                Palas-Soukup-Šíma, Šťastný-Flégl
                Jelínek
Třetiny: 2:2, 4:0, 2:2,
Branky:  Palas (Šíma,Flégl), Balog (Lev), Pilař, Pilař (Balog,Jirkovský), Pilař, Pilař (Lev), Jirkovský        (Balog,Čerman), Palas (Balog)
 
 
Druhý zápas proti Kralovicím jsme již odehráli v plánované sestavě s Pepou Křivonoskou v obraně. Tím pádem se do druhého útoku přesunul Honza Šťastný, Lev si zahrál beka s Fléglem a Miloš Jelínek se Soukupem alternovali v obou útocích. To se okamžitě projevilo v síle naší ofenzivy a od začátku utkání jsme předváděli velice hezký a líbivý hokej. V první třetině se ukázala souhra druhého útoku Šíma-Šťastný-Soukup a předváděli rychlé kombinace, z nichž vytěžili tři krásné branky. Jednu přidal Balog a první třetina skončila 4:0. Druhou třetinu jsme začali opět dobrou ofenzívou a s chutí jsme přidali další čtyři branky. Poslední třetina byla ve znamení deště ale i tak jsme předváděli hezké kombinace. Za stavu 10:0 se soupeř po nedorozumění naší obrany dostal do brejkové situace a zaváháni potrestal čestným gólem. Povedené soupeřově tvrdé ráně pod víko nezabránil ani spolehlivý Milan Krpelán, který nastoupil do druhého zápasu místo Jůna do branky. Poslední změnu skóre provedl Ondra Pilař, který byl na konci hezké kombinace Davida Čermana s Křivonoskou. Konečný stav 11: 1, pohodové a velice pohledné utkání z naší strany zkazilo ošklivé a zbytečné zranění Michala Jůna při rozbruslení, těsně před zápasem.
 
Sestava: Krpelán, Pilař-Balog-Jirkovský (Jelínek), Křivonoska-Čerman,
                 Palas-Šíma-Šťastný (Sokup), Lev-Flégl.
Třetiny: 4:0, 4:0, 3:1
Branky: Šťastný (Šíma), Šíma (Šťastný), Soukup (Palas, Šíma), Balog (Jirkovský), Soukup (Šíma), Šíma (Soukup), Lev (Šťastný, Šíma), Balog (Čerman, Jelínek), Šťastný (Palas, Śíma), Flégl (Šíma), Pilař (Křivonoska,Čerman).
 
 
Rád bych všem hráčům poděkoval za podaný výkon, ale hlavně bych chtěl popřát Mišákovi brzké uzdravení. Doufám, že si všichni hráči uvědomili nejen jaký hezký a sladký je pocit vítězství, ale také to, že stačí hrozně málo a může dojít k veliké tragédii a neštěstí!!!!
                                                                                                                                     R.Jirkovský
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář