Jdi na obsah Jdi na menu
 

Něco málo z historie HC Lány

      Založení mužstva ledního hokeje se uskutečnilo v sezóně 1934-35. Toto mužstvo se zapsalo natrvalo do lánské hokejové historie. Mužstvo bylo složeno z 1 brankáře, 2 obránců a 6 útočníků a hrály se pouze přátelské zápasy a to na zámeckém rybníku. Tehdy se dalo dohromady několik nadšenců pro tuto hru např. bratři Kestnerové, J.Ryšlink, J.Štěpánek, Fr.Hamouz, Sl. Krejsa a další, kteří tehdy položili základ hokejovému rozvoji v Lánech. Byli to hráči i funkcionáři v jedné osobě, kteří svým zápalem a obětavostí dokázali podchytit další zájemce a s nimi pak postupně vytvářeli silný hokejový klub, který si získal obdiv a popularitu v širokém okolí. V soutěžích se postupně propracovával mezi přední kluby v okrese i v kraji, až v sezoně 1946-47 postoupil do středočeské divize, což tehdy byla po lize druhá nejvyšší soutěž v naší republice. Kvalitní výkony I. mužstva ještě více podnítily zájem dalších, zejména mladších nadšenců, takže již bylo možné ustavit družstva žáků, dorostu i B.mužstvo dospělých. Tehdejším úspěchům ve 40. a 50. letech též napomáhaly příznivé povětrnostní podmínky, kdy v zimě byla skutečná zima a o kvalitní ledovou plochu zásluhou Štěpána Kuthana nebyla nouze. Sněhové bariéry vytvářené z vrstev odklízeného sněhu  za mantinely tvořily pro diváky vyvýšené tribuny a leckdy odtávaly až do pozdního jara.

První desetiletí

 

V sezóně 1935-36 mužstvo Lán sehrálo  6 přátelských zápasů a to všechny vítězně. Od sezóny 1936-37 se hrálo se pod názvem Sokol Lány. Kluziště bylo za sokolovnou nebo na obecním rybníku. Bylo sehráno 13 zápasů, z toho 7 vítězných, 3 nerozhodné a 3 prohrané. Od sezóny 1937-38 mělo mužstvo Lán nové červené dresy s modrým znakem Sokola a sehrálo pouze 5 přátelských zápasů – všechny doma a vítězně. Družstvo Sokola Lány B sehrálo 2 zápasy  a oba vítězně. V této sezóně bylo k 1. mužstvu ustaveno též družstvo dorostu. V sezóně 1938-39 došlo k dalšímu rozšíření o družstvo žáků. V sezóně 1939-40 nebylo naše mužstvo s názvem Sokol přihlášeno do mistrovských soutěží a hrály se pouze přátelské zápasy. Bylo sehráno 7 přátelských zápasů s okolními kluby, a to kromě jednoho nerozhodného všechny vítězně. Za zmínku stojí utkání s mistrovským klubem LTC Praha dne 1.1.1940, který v Lánech nastoupil se všemi reprezentanty: Malečkem, Trousílkem, Trojákem, Lonsminem, Perglem, Kučerou, Šťovíkem, Hertlem, Curychem. Výsledek 1:27. Branku dal L. Hamouz. Zápasu přihlížel protektorátní prezident E. Hácha. Dorost se stal v této sezóně mistrem kladenského okrsku.V sezóně 1940-41 došlo k výrazné změně - oddíl hokeje vystoupil z TJ Sokol (aby mohl hrát mistrovské zápasy), osamostatnil se a vznikl klub HC Lány. Mužstvo bylo zařazeno do 2. třídy kladenské župy, zvítězilo a pro příští sezónu postoupilo do 1. třídy. Rovněž dorost se stal mistrem kladenské župy, když ve finále porazil  HOSK Kladno 6:0.V sezóně 1941-42 hrálo 1. mužstvo v 1. třídě oddělení B kladenské župy.   Dorost opět získal titul mistra kladenské župy, když porazil favorizovaný SK Kladno 2:1 a ve finále zvítězil ve Slaném nad Praga Slaný 3:2. V sezóně 1942-43 hrálo mužstvo již v 1. A třídě kladenské župy, kde skončilo na 2.místě. V sezóně 1943-44 hrálo mužstvo HC Lány ve 2. třídě a zvítězilo.

 

Druhé desetiletí

 

Začíná sezónou 1945-46. Skončila  2. světová válka a skončil i protektorát Čechy a Morava. V obnovené Československé republice se pak s příchodem zimy rozeběhly všechny hokejové soutěže naplno. Přebor župy se hrál za účasti nejlepších mužstev okresu ve dvou skupinách. Skupinu A vyhrála Čechie Louny a skupinu B HC Lány. Ve finále zvítězila Čechie Louny 5:1.  Přesto jsme postoupili do středočeské divize, což byla po lize 2. nejvyšší soutěž v republice. Význačnou událostí pro lánský hokej bylo zavedení elektrického osvětlení kluziště, které bylo slavnostně rozsvíceno 17.1.1946. Hlavní zásluhu na tomto díle měli členové HC  Z. Loskot a K. Tvarožek. Od tohoto data jsme již nebyli odkázáni na hraní zápasů pouze v neděli, ale hrálo se i ve všední dny večer za umělého osvětlení.V sezóně 1946-47 hrálo mužstvo v divizi, kde jsme skončili jsme na 5. místě a z divizní soutěže jsme sestoupili do 1. třídy. Sezóna 1947-48 měla tak nepříznivé povětrnostní podmínky, že mistrovská soutěž vůbec nebyla zahájena a pouze v Lánech jsme dokázali udělat led pro 5 přátelských zápasů. Následující sezóna 1948-49 byla oproti předešlé o to bohatší. Zima byla příznivá a mohli jsme hrát zápasy i večer při umělém osvětlení. 1. mužstvo sehrálo 25 zápasů a nastřílelo svým soupeřům 186 branek. Zvítězili jsme ve své skupině 1. třídy. Ve finále o mistra kladenské župy jsme hráli v Lánech  s družstvem Unhoště za rekordní účasti  2000 diváků.  Tento zápas jsme prohráli  3:4. V další sezóně 1949-50 došlo k celostátní změně v tělovýchově - sjednocení československé tělovýchovy, což se projevilo i v naší obci. Tehdejší tělovýchovné složky TJ Sokol, HC (hokej) a SK (fotbal) byly sloučeny do jedné tělovýchovné organizace s názvem Slovan Lány. Toto uspořádání však trvalo pouze  2 roky a lánská tělovýchova přešla jako celek pod odborový svaz lesů s názvem TJ Tatran Lány. S tímto názvem se též uzavřelo 2. desetiletí lánského hokeje.

      

Třetí desetiletí

 

      Celé třetí desetiletí hrálo 1. mužstvo v oblastních a krajských přeborech. Díky dosahovaným výsledkům jsme byli zváni na zahajování provozu nových zimních stadionů.

V sezóně 1954-55 mužstvo postoupilo z 1. A třídy  do krajského přeboru a stalo se přeborníkem kraje. Ve finále o přeborníka pražského kraje jsme zvítězili nad Jiskrou Poděbrady a Tankistou Praha. V sezóně 1955-56 jsme hráli v oblastní soutěži Čechy, kde jsme získali pouze 4 body  vítězstvím nad Slavojem Č.Budějovice B. S dalšími soupeři – mužstvy Komárova a Soběslavi – jsme prohráli. V sezóně 1956-57 jsme byli zařazeni do krajské  soutěže oddělení F, kde jsme skončili na 3. místě. V sezóně 1957-58 jsme hráli v  krajské soutěži oddělení B, kde jsme skončili na 4. místě. Sezóna 1958-59 přinesla mistrovství  Středočeského kraje – 1. třída kde jme se umístili na 2. místě. Dramatický byl zápas s Baníkem Švermov v Lánech, kdy hosté vedli již 0:4, ale dokázali jsme zvítězit 7:6. V kvalifikaci o postup do mistrovství v oblasti Čechy jsme skončili na 3. místě. V sezóně 1959-60 jsme v krajském přeboru 1. třídy obsadili 3. místo. Sezona 1960-61 . V krajském přeboru 1. třídy jsme se umístili na 2.místě se 13 body. Sezona 1961-62. V krajském přeboru 1.třídy jsme obsadili 7. místo. Sezona 1962-63. V krajském přeboru 1. třídy jsme obsadili 4. místo. Ve Stochově jsme vyhráli memoriál J. Čížka a sehráli i pár přátelských zápasů. Sezona 1963-64 . 1.mužstvo získalo v  krajském přeboru  5. místo. Dne 3.dubna 1963 přijeli do Lán  na besedu o mistrovství světa ve Švédsku předseda svazu ledního hokeje Dr. Z. Andršt a obránce národního mužstva Fr. Tikal. Beseda se konala v lánské sokolovně za hojné účasti příznivců hokeje. Před začátkem sezony 1963-64 jsme dostali finanční příspěvek od ČSTV na rekonstrukci el. osvětlení kluziště. Původních 18 světel bylo nahrazeno 24 světly se žárovkami 1000 W a původní modřínové sloupy nosných lan byly nahrazeny ocelovými.

     

Čtvrté desetiletí

 

V sezóně 1964-65 se Krajského přeboru 1. třídy zúčastnilo 6 mužstev. Skončili jsme celkově na 3. místě. Dramatický byl zápas s pozdějším vítězem přeboru s Podluhy, který jsme vyhráli 4:3. Škoda ztráty bodů na vlastním ledě se Spartakem Hořovice a Tatranem Bystřice. V sezóně 1965-66 jsme v krajském přeboru obsadili 2. místo. V sezóně 1966-67 jsme v krajském přeboru obsadili 3.místo. V této sezoně mělo ligové Kladno na 14 dní odstaven zimní stadion. Mužstva dospělých, dorostu i PZ dojížděla denně na tréninky do Lán. V sezóně 1967-68 jsme byli zařazeni do oblastního přeboru kde jsme se umístili na 5. místě. Na závěr sezony bylo sehráno meziměstské utkání Kladno-Rakovník, kde Rakovník reprezentovalo družstvo Lán. V sezóně 1968-69 jsme se zúčastnili oblastního přeboru, kde jsme se umístili na  6. místě. Výborně si v této sezoně vedli dorostenci, kteří s trenérem F. Procházkou zvítězili v okresním přeboru a postoupili do krajského přeboru. Dosavadní název Tatran Lány se v závěru sezony na členské schůzi změnil na Sokol Lány. V sezóně 1969-70 jsme v krajském přeboru získali 3.místo a v sezóně 1970-71 jsme v tomtéž přeboru obsadili druhou příčku. Sezóna 1971-72 začala pro naše družstvo neobvykle časně. Bez přípravy na ledě jsme byli vyzváni k přátelskému zápasu s reprezentačním mužstvem Jugoslávie. Na zimním stadionu v Kladně jsme prohráli 1:5 (branku dal Slapnička). Mužstvo bylo doplněno o dorostence J. Jirkovského, J. Kánského a  K. Skleničku. V krajském přeboru jsme obsadili 3. místo (12b), když zvítězila  B.Příbram se 16 b. V sezóně 1972-73 hráli dorostenci i 1.mužstvo v krajském přeboru . S aktivní činností skončil J.Černý, ze zdravotních důvodů J. Kestner.  Fr. Havlík přestoupil do Rynholce,  J. Adam postupně přestával hrát a stal se rozhodčím./ později i na mezinárodní úrovni/. Rovněž V. Frohlich se stal  ligovým rozhodčím. V sezóně 1973-74 hrálo 1. mužstvo opět krajský přebor ve skupině o 10 účastnících. Jak se ukázalo, soutěž byla pro náš oddíl velice náročná jak po stránce ekonomické, tak i po stránce fyzické (nedostatek přípravy).

      

  Páté desetiletí

       Sezona 1974-75. Krajský přebor se rozdělil do 2 skupin po 8 účastnících. Mužstvo se umístilo na 6. místě s 11 b. Sezona 1975-76.  Opět došlo k rozdělení krajských soutěží na krajský přebor a krajskou soutěž. 1.mužstvo i dorost byly zařazeny do krajských soutěží. Dospělí měli ve skupině 6 soupeřů a dorost 8. Sezona byla vcelku úspěšná, i když se začaly projevovat rozdíly ve výkonnosti mezi venkovskými oddíly a kluby se zimními stadiony. Zahájení suché přípravy začalo opět tradičně víkendovým soustředěním v Nezabudicích. Ve skupině jsme zvítězili a postoupili do kvalifikace s ČSAD Benešov,  Sokolem Pátek a Jiskrou Dolní Bousov. Nad  D. Bousovem jsme zvítězili 9:4, ale celkovým vítězem kvalifikace a postupujícím se stalo mužstvo ČSAD Benešov.  Sezona 1976-77. 1.mužstvo v krajské soutěži zvítězilo a bojovalo o postup do vyšší třídy. Sezona 1977-78. Zima byla velmi vrtkavá a poprvé jsme nemohli na vlastním kluzišti připravit led, takže některé zápasy se dohrávaly na zimních stadionech a co se nestačilo sehrát, bylo ukončeno tzv. stop-termínem. Nesehrané zápasy znamenaly ztrátu bodů pro domácí družstva. V průběhu sezony byly slabší výkony 1. mužstva. V posledním zápase hraném za hustého sněžení na ZS v Berouně jsme porazili TJ Unhošť 7:2, a tím jsme se udrželi v krajské soutěži. Rovněž družstvo dorostu se v krajské soutěži udrželo. Družstvo  žáků sestoupilo z krajské do okresní soutěže. Sezona 1978-79.       1. mužstvo bylo zařazeno do krajské soutěže skupina D. Umístili jsme se na 3. místě.  Příprava před sezonou byla velmi náročná – ve spolupráci s MNV Lány byl položen na hrací plochu za sokolovnou asfaltový koberec a byly zhotoveny nové mantinely , již s předepsaným zaoblením rohů (r=7 m), což nebylo ani na zimních stadionech , kde se hrály ligové zápasy. Počasí bylo zvláštní. Na Silvestra 1978 byla denní teplota +15°C.V noci nastal obrat a ráno 1.ledna 1979 bylo již -20° C. Kolem 10 hod. dopoledne  se bez předchozí domluvy na kluzišti sešli členové výboru a hráči. Začal se odklízet čerstvě napadaný sníh. Postupně se přidávali další a další pomocníci, takže v 15 hod. se  již mohlo začít stříkat a ve 23 hod. byl hotový led. Od 2. ledna se mohlo trénovat i hrát. Sezona  1979-80 . V krajských soutěžích opět došlo k další a to zásadní reorganizaci. Vznikl krajský přebor 1. třídy o 10 účastnících a krajský přebor 2. třídy ve skupinách o 6 účastnících. Obě soutěže se byly hrány čtyřkolově, tzn. v 1. třídě 36 zápasů a ve 2. třídě 20 zápasů pro každé mužstvo. Nové uspořádání  bylo výhodné pro mužstva se zimním stadionem a nevýhodou pro venkovský hokej. Ekonomicky neúnosná situace za těchto podmínek znamenala, že jsme se odhlásili z krajských soutěží. Družstva dospělých, dorostu i žáků jsme přihlásili do okresního přeboru Rakovník. Družstva žáků a dorostu získala suverénním způsobem titul přeborníka okresu, zatímco 1. mužstvo skončilo na 3. místě za Baníkem Rynholec a Lokomotivou Rakovník. Sezona 1980-81. Opět všechna lánská družstva hrála přebor okresu Rakovník. Nově bylo ustaveno družstvo přípravky, které vedli D. Řáda a A. Bechyně. U žáků pracoval K. Kestner st.  a  Ing.T. Sedláček. V 1.mužstvu předal A. Bechyně funkci trenéra  J. Eiesenhammerovi. Ve výboru skončil J. Ryšlink , zakládající člen hokeje v Lánech a  současně předal kroniku, kterou vedl posledních 8 let. Umístění v okresním přeboru: žáci 1.místo, dorost 1.místo, A-mužstvo 2.místo. Sezona 1981-82. Na zahájení sezony porazilo A-mužstvo Lán účastníka krajského přeboru Loko Rakovník 3:2. Dorost i A - mužstvo zvítězily v okresním přeboru. A - mužstvo v kvalifikaci o postup do krajského přeboru skončilo na 2.místě za Sl. Velvary. Sezona 1982-83. Práci ve výboru ukončil ze zdravotních důvodů Ing. J.Hošek, jehož dlouholetá činnost  jako organizačního pracovníka byla pro oddíl neocenitelná. Organizačním pracovníkem se stal Z. Štancl. J. Eishammer přerušil trenérskou činnost z rodinných důvodů a funkci trenéra přebral I. Trpák. V okresním přeboru zvítězilo družstvo dorostu, ale 1.mužstvo loňský titul neobhájilo, když v posledním zápase prohrálo s Rynholcem 4:6 (bez 8 hráčů základní sestavy). U žáků došlo k poklesu výkonnosti, neboť řada žáků přešla do dorostu  a  žáci z přípravky na starší žáky dosud nestačili. Zvláštností této sezony bylo, že se opět nepodařilo na kluzišti  udělat led. Sezona 1983-84 . Všechna 3 družstva opět hrála v okresním přeboru Rakovnicka a všechna se stala přeborníky okresu. Příprava na sezonu byla včasná, i led se podařilo brzo udělat. Než se však  začaly hrát mistrovské zápasy, zima polevila a i jako pořádající jsme opět museli hrát soutěže na zimním stadionu v Rakovníku. Okresní přebor žáků se hrál pouze se 3 účastníky.  Kromě uvedených 3 družstev, hrajících v okresním  přeboru, pilně trénovalo družstvo přípravky, kam bylo zařazeno 14 malých hokejistů vč. 1 hokejistky – Pavlíny Kasáčkové – pozdější členky ligového družstva Kladna žen.

Šesté desetiletí

 

        Sezona 1984-85 . Tato sezona 50. výročí trvání ledního hokeje v Lánech byla charakteristická zvýšenou pracovní aktivitou. Přípravné práce na kluzišti probíhaly důkladněji než v předchozích sezonách. Tréninky na ledě měla pravidelně všechna družstva 2x týdně na ZS v Rakovníku. Do 1. mužstva se vrátil z Teplic I. Bergman. V okresním přeboru mužů jsme skončili na 2.místě za Baníkem Rynholec. Sezona 1985-86. 1.mužstvo se stalo okresním přeborníkem Rakovnicka. Sezona 1986-87. V okresní přeboru Rakovníka jsme získali 2.místo za Baníkem Rynholec. 1. mužstvo obhájilo prvenství na turnaji v Rakovníku, když ve finále porazilo Nové Strašecí  (3:3) až na penalty. Ve funkci předsedy skončil A. Bechyně a místo něho byl zvolen M.Porcal. Trenérem 1. mužstva se stal opět J. Eisenhammer. Sezona 1987-88. 1.mužstvo získalo titul okresního přeborníka před B. Rynholec a Novým Strašecí. V tomto roce byl zpracován projektový úkol na výstavbu zimního stadionu s umělou ledovou plochou v Lánech. Byl to již 2. pokus o výstavbu zimního stadionu v obci. Skončil opět neúspěšně, neboť nikdo z vyzvaných možných uživatelů nepřevzal záruky za provozování zimního stadionu. Sezona 1988-89. 1.mužstvo suverénně zvítězilo v OP Rakovník. Před sezonou se opravily mantinely, el. osvětlení a objekt pokladny. Dokoupila se výstroj žáků a brankáře. Sezona 1989-90 . 1.mužstvo se opět stalo přeborníkem Rakovnicka. Do kvalifikace o postup do krajského přeboru jsme se z finančních důvodů již nepřihlásili. Sezona 1990-91.  1.mužstvo se stalo opět přeborníkem okresu. Nejlepšími střelci sezony byli: M. Štross,(27), P. Fencl (26). Sezona 1991-92  byla zahájena schůzí 14.10.1991, kde došlo ke změně předsedy. Místo M. Porcala byl do funkce zvolen L. Zelenka.  1.mužstvo se stalo okresním přeborníkem Rakovnicka. Stejného výsledku dosáhlo i mužstvo dorostu. Sezona 1992-93.  Název oddílu LH se změnil na  původní název HC Lány. V 1. mužstvu došlo  ke střídání trenérů. Místo J. Eiesenhammera nastoupil do funkce F. Hamoun ml.  Zakládajícími členy obnoveného HC Lány byli: M. Porcal, F. Hamoun ml., A. Bechyně, M. Zelenka, L. Zelenka, K. Sklenička, K. Kestner st., D. Řáda, H. Jelínek, F. Vondruška. Družstva mužů i  dorostu  opět zvítězila v přeboru okresu Rakovník. Sezona 1993-94. Ve výboru HC došlo ke změně jednatele, kde místo M. Porcala nastoupil do funkce  J. Krůta. Družstva mužů a žáků získala v této sezoně  titul  přeborníka okresu Rakovník. A-mužstvo vedl Fr.  Hamouz a žáky trénovali A. Bechyně a K. Sklenička.

Sedmé desetiletí

 

Sezona 1994-95.  1.mužstvo zvítězilo v OP Rakovnicka a stalo se okresním přeborníkem. V této sezoně bylo obnoveno družstvo dorostu. Trenér L. Zelenka, asistent M. Zelenka. Účast v okresním přeboru dorostu – 4. místo. Rovněž žáci byli zařazeni do okresního přeboru Rakovník. Sezona 1995-96 . 1.mužstvo přestoupilo na vlastní žádost ze soutěží okresu Rakovník do okresu Kladno. Vstup 1. mužstva do kladenské soutěže byl úspěšný a hned v prvé sezoně získalo titul přeborníka okresu  Kladno.  Na závěr sezony byl sehrán opět turnaj v Berouně – II.ročník Dynastav Cup 95, kde se HC Lány umístil na 2. místě. Fr. Vondruška byl vyhlášen nejlepším brankářem na turnaji. Dorost byl zařazen do okresního přeboru Rakovník. Zápasy okresního přeboru se hrály tříkolově. Konečné umístění 3.místo. Rovněž žáci byli zařazeni do okresního přeboru Rakovník a obsadili 2. místo. Sezona 1996-97 . 1.mužstvo v okresním přeboru Kladna získalo 3.místo. Dorost získal v okresním přeboru Rakovnicka 1. místo  Hrálo se čtyřkolově . Dorost se zúčastnil Memoriálu Leo Urbana. Celkově zvítězil a získal pohár. Žáci hráli rovněž v přeboru Rakovnicka a stali se rovněž vítězem, když z 10 zápasů 9 vyhráli a 1 prohráli – skóre 79:36. Sezona 1997-98 . 1.mužstvo v okresním přeboru Kladenska  získalo 4.místo. Dorost v okresním přeboru Rakovnicka získal 2.místo. Družstvo žáků získalo v okresním přeboru Rakovnicka rovněž 2. místo. Sezona 1998-99 . 1.mužstvo získalo 2. místo v okresním přeboru Kladenska, skóre 90:52 - 21 bodů. Dorostenecké mužstvo hrálo v OP Rakovník a umístnilo se  na celkovém 2.místě. Mistrovské zápasy se hrály opět  tříkolově. Družstvo žáků se vyznamenalo a stalo se okresním přeborníkem Rakovnicka. Rovněž v žákovském turnaji „Memoriál Leo Urbana“ získalo 1. místo a současně i pohár. Sezona 1999-2000 . 1. mužstvo  získalo v kladenském okresním přeboru titul přeborníka. Dorost hrál v okresním přeboru Rakovník a umístil se na 2. místě, když měl za soupeře pouze 2 mužstva, HC Rakovník a Nové Strašecí. Hrálo se čtyřkolově. Družstvo žáků v okrese Rakovník obhájilo i v této sezoně titul přeborníka. V Memoriálu Leo Urbana však již žáci neobhájili loňské vítězství a umístili se na 3. místě. Sezona 2000-01. 1.mužstvo hrálo v okresním přeboru Kladenska  a obsadilo 2. Pro nedostatek družstev dorostu v jednotlivých okresech byla  ustavena nová meziokresní soutěž  složená z okresů Beroun, Příbram a Rakovník.  Dorostenci skončili v soutěži na 2. místě. Rovněž v soutěži žáků byl uspořádán meziokresní přebor za účasti 10 družstev (Rakovník, Beroun, Příbram, Plzeň-sever). Hned v první sezoně se stali žáci HC Lány meziokresním přeborníkem a získali pohár. Sezona 2001-02. 1.mužstvo v kladenském okresním přeboru se umístilo na 3. místě s celkovým poměrem branek 47:39 Pro zajímavost – při utkání HC 1988 B-Lány 6:10 docílil J. Švácha branku v rekordním čase v 5. vteřině po zahájení. K 1.mužstvu nastoupil jako vedoucí mužstva L. Cepák. Dorost hrál v meziokresním přeboru a umístil se celkově na 2. místě. Žáci hráli v meziokresním přeboru a z 8 mužstev se umístili na 2. místě. Touto sezonou byla ukončena pro nedostatek hráčů účast lánských žáků v mistrovských soutěžích. Sezona 2002-03 . 1.mužstvo hrálo opět v kladenském okresním přeboru a umístilo se na 2.místě V této sezoně se zúčastnilo  1.mužstvo též okresního přeboru Rakovník za účasti 5 mužstev. Rovněž v okresním přeboru Rakovník jsme se umístili na 2. místě. Družstvo dorostu bylo zařazeno opět do meziokresního přeboru a ze 6 družstev  získalo 2. místo. Družstvo žáků již nebylo ustaveno, neboť většina z nich přešla do dorostu a s nimi i oba trenéři K. Sklenička a F.Kuna.  Sezona 2003-04 . 1.mužstvo v okresním přeboru Kladna se umístilo na posledním – 7. místě, V této sezoně obdrželi někteří hráči mimořádný počet trestů – P. Hamouz 66 min. + 18 měs., J. Kindl 61 min , M. Štross 43 min. Družstvo dorostu hrálo opět v meziokresním přeboru.Z celkového počtu 7 družstev se naše družstvo umístilo na 4.místě.  Před zahájením další sezony bylo rozhodnuto, že dorost již nebude do meziokresní soutěže přihlášen  a hráči z dorostu přejdou do družstva dospělých - HC Lány B, které bude přihlášeno do OP Rakovník. Nově bylo ustaveno mládežnické družstvo – přípravka tj. žáků od 1. do 5. třídy. Činnost v průběhu celé sezony spočívala ve výuce bruslení a hokejových základů. Za tím účelem byl 1x týdně pronajímán zimní stadion v Rakovníku. Založením družstva byl pověřen bývalý trenér dorostu L. Zelenka, který zároveň v tomto družstvu žáků působil jako trenér.

     

 

Čerpáno z brožury vydané  k 70.výročí HC Lány