Jdi na obsah Jdi na menu
 

IV. turnaj MOP dorostu

19. 2. 2012

 

Turnaj 18.2.2012.
V sobotu 18.2.2012 odehrál lánský dorost poslední dvojzápas v Hořovicích. Odjíždělo se už v 06.00 ráno, takže tentokrát moc fanoušků s námi nejelo. Kromě rodinných příslušníků jsme podporu v hledišti velkou neměli, ale i tak jsme oba dva zápasy vyhráli.
První zápas se Žebrákem jsme pravděpodobně trochu podcenili. V hlavách hráči měli ještě asi poslední vysokou výhru z Rakovníka. Kvalita ledu a počasí se také podepsali na výkonu hráčů, kteří se nemohli soustředit na hru, kombinace a rychlé nahrávky, na které jsme si zvykly byly ty tam a chyby plynoucí ze hry byly vidět na obou stranách. Ale i tak jsme první třetinu vyhráli brankou Ondry Pilaře po hezké kombinaci s Danem  Jirkovskýma a Honzou Šťastným. Druhá třetina byla ve znamení urputného boje o střední pásmo a hodně nevyužitých šancí. Na hráčích byla vidět veliká snaha, ale štěstí měli žebráčtí. Nastřelená tyč od Dana Jirkovského a v zápětí neuznaná branka po tvrdé ráně Davida Čermana od modré čáry s lehkou tečí opět D. Jirkovského, kdy puk prošel brankáři mezi nohama do branky a odrazil se ven. Hezkou branku, kterou viděli všichni kromě rozhodčích, rozhodila koncentraci na hru, začali jsme faulovat a bylo to znát i na výsledku kdy na již uznanou branku Honzy Šťastného soupeř odpověděl dvěma góly a třetina skončila 2:2. Do třetí třetiny jsme šli s myšlenkou, že zápas musíme vyhrát a hned od začátku jsme si šli za svým cílem. Góly Havlíčka a Šímy vstřelené na začátku třetiny nás uklidnili a výhru jsme si již pohlídali.
Sestava: Krpelán (Jůn), Pilař-Balog-Jirkovský, Čerman-Křivonoska
                 Lev-Šíma-Palas(Soukup), Šťastný-Havlíček
Branky: Pilař(Jirkovský,Šíma), Šťastný(Šíma), Havlíček(Šíma), Šíma(Šťastný,Lev)
Třetiny: 1:0, 1:2, 2:0.
Do druhého zápasu proti Kralovicím jsme nastoupili ve stejné sestavě pouze se změnou v brance. Milana Krpelána, který odchytal těžké utkání se Žebrákem, vystřídal Michal Jun. Opět nám oba brankáři předvedli několik perfektních zákroků a díky nim jsme měli určitou jistotu v naší brance. Do hry jsme šli s vědomím, že nám už o nic nejde. Pouze si dobře zahrát hokej. Vyhráli jsme v letošním ročníku všechny zápasy. 
První třetinu jsme vyhráli 3:0, ale nevyužitých šancí bylo nespočet. Věděli jsme, že Kralovice, jsou slabší soupeř a že nevydrží  tempo naší hry. Projevilo se to hned v začátku druhé třetiny, kdy začala úřadovat souhra Šímy se Šťastným a vstřelili další tři rychlé branky, soupeři vzali veškeré šance na solidní výsledek a třetinu jsme vyhrály 4:0, kdy se před koncem třetiny trefil ještě David Balog. Konec zápasu jsme odehráli v rychlém tempu a s velkou chutí. Přidali jsme dalších 5 gólů, a i když se soupeři podařili střelit 2 branky, ale radost z celkového vítězství nám nezkazili.  Vítězství 12:2, bylo solidní ukončení mistrovských utkání naší soutěže. V tomto zápase se blýskla dvojice Jakub Šíma(7bodů) a Honza Šťastný(8 bodů), kteří byli kromě jedné branky Pepy Křivonosky z poslední třetiny u všech gólů.
Branky: Soukup(Křivonoska,Šíma), Šťastný, Šíma(Lev,Šťastný),Šíma(Šťastný),Šíma(Šťastný), Balog(Šťastný), Šťastný(Balog), Šťastný(Šíma), Šíma(Křivonoska), Šťastný(Palas), Soukup(Šíma,Šťastný), Křivonoska(Balog)
Třetiny: 3:0, 4:0, 5:2.
 
Závěrem bych chtěl  poděkovat všem hráčům, kteří se podíleli na získání prvního místa v této dorostenecké soutěži, za získání poháru pro HC LÁNY a obohacení statistik lánského hokeje kvalitními výsledky. Doufám, že i na příští sezónu zůstane taková to dobrá parta. Pokusíme se nadále udržovat tradici a dál šířit dobré jméno lánského hokeje. Pro mne, Vás trénovat, byly krásné hokejové zážitky.
                                                                                                                                             R.Jirkovský
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lány jedou...tedy dorost

Fery st.,21. 2. 2012 20:30

Chlapi-velká gratulace.Letos jste to tedy zaváleli.Jen tak dál.V sobotu se na Vás pojedu mrknout na turnaj a těším se.Tak koukejte makat,v "béčku"možná bude nějakej volnej flek na příští sezónu :-)a rádi tam některé z Vás přivítáme...