Jdi na obsah Jdi na menu
 

V. turnaj MOP dorostu

19. 2. 2013

 

V sobotu 16.2.2013 nastoupil lánský dorost k dalšímu turnaji v Hořovicích.
HC Lány   -   HC Žebrák   
7 : 5
            Jako domácí jsme nastoupili v prvním zápase proti týmu HC Žebrák. Bohužel v naší sestavě nám chyběli dva hráči, a proto jsme nastoupili v devíti proti nejsilnější sestavě soupeře. V brance nastoupil opět spolehlivý Milan Krpelán, v obraně Čerman, Šťastný, Lev, v útoku Palas, Havlíček, Jirkovský , Knobloch, Šíma a Soukup.
Hned od první minuty se soupeř do nás pustil s velkou vervou a z prvního útoku jsme inkasovali. Byli jsme zaskočeni jejich hrou a pomalu jsme se otřepávali z jejich nástupu. Uklidnění přinesl v osmé minutě Honza Šťastný, když od modré čáry překvapivě švihem pohotovou ranou vyrovnal. Bohužel jsme hned z protiútoku inkasovali a první třetinu jsme dohráli za stavu 1:2.
Krátká přestávka nám pomohla ke koncentraci a uklidnění. Začali jsme s naší kombinační hrou a soupeře jsme přehrávali hned od prvních minut. Ve 4 minutě jsme vyrovnali na 2:2, kdy po hezké kombinaci Soukup vsítil důležitý gól. Soupeř znervózněl a my jsme trpělivou hrou pomalu přebrali iniciativu. Od té doby jsme začali být lepším týmem a během dvou minut jsme odskočili na 5:2.
Do poslední třetiny soupeř na nás nastoupil s velkou chutí se zápasem ještě něco udělat a hned v první minutě snížil na 5:3. Lánští hráli zodpovědně a po ukázkovém pasu Davida Čermana na Daniela Jirkovského, který opět prokázal zkušenost ze zápasů „B“ týmu jsme odskočili o tři branky. To nás až moc uklidnilo a přestali jsme se soustředit na obrannou hru, zbytečně jsme se pouštěli do útočení a několikrát jsme nechali vyniknout brankáře. Ale i přes výborný výkon Krpiho v bráně jsme dvakrát inkasovali a zbytečně jsme závěr zápasu zdramatizovali.  Za stavu 6:5 v poslední minutě při soupeřově hře bez brankáře Kuba Šíma vše zpečetil na 7:5.
V tomto zápase se projevila zkušenost hráčů Šímy, Šťastného, Jirkovského a Čermana, kteří již pravidelně nastupují za „B“ tým a byli klíčovými hráči tohoto velice pohledného a vyrovnaného zápasu.
Třetiny: 1:2, 4:0, 2:3
Branky:  Šťastný (Šíma , Jirkovský), Soukup (Šíma), Šťastný (Čerman),  Knobloch (Šíma, Soukup),     Soukup(Šíma, Lev),  Jirkovský (Čerman), Šíma ( Jirkovský)
__________________________________________________________________________________
 
HC Lány – HC Kralovice
15 : 0
 
Po těžkém a kvalitním prvním zápase jsme měli malou chvíli na odpočinek a doplnění energie. Nastoupili jsme hned na druhý tým HC Kralovice. Jelikož tento tým přijel zdecimovaný absencí nemocných hráčů a nastoupil bohužel jen v šesti lidech byl pro nás spíše jako strečink po zápase. I když po domluvě se Žebrákem jím byli zapůjčeni dva hráči, pokračovali jsme v kombinační hře. Hráli jsme disciplinovaně bez jediného vyloučení a předvedená hra se líbila i všem lánským fanouškům, kteří hráče hlasitě povzbuzovali a každou vstřelenou branku náležitě oslavovali.
 
Třetiny: 4:0, 8:0, 3:0
Branky: Šťastný (Šíma), Soukup (Šíma), Jirkovský (Lev), Havlíček (Šíma), Šťastný (Čerman), Šíma (Soukup), Pallas (Havlíček), Šíma (Lev), Pallas (Čerman, Jirkovský), Šíma (Soukup), Šťastný, Knobloch (Čerman), Knobloch (Šíma,Soukup), Pallas (Havlíček), Šíma (Čerman).

 

 

Radek Jirkovský

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář