Jdi na obsah Jdi na menu
 

Poslední kapka

 

    Dnešní utkání s mužstvem HC Plastin bylo vyvrcholením všeho. Nejen, že se nám opět nepodařilo zvítězit, ale dokonce jsme prohráli ostudně 9:2. Kdy HC Plastin hrál jednoduchý a pohledný hokej. Předváděli krásné akce, kdy osamocení obránci neměli šanci zabránit jejím krásným nahrávkám a ani ve skórování. Z počátku bylo utkání poměrně vyrovnané, ale opět jsme nedokázali proměnit spoustu šancí. A proto první třetina byla „jen“ 2:0. Dále se udělalo spoustu chyb i já jsem soupeři nahrál do úniku. Je pravda, že do zápasu se nastupovalo s tím, že kvůli nepřítomnosti rozhodčího bude výsledek nerozhodný a možná se to podepsalo i na přístupu některých hráčů. Ale také se do tohoto utkání šlo s tím, že zapracujeme na chybách, které děláme a pokusíme se to dát dohromady, když o nic nejde. A vskutku se nám to podařilo. Naše chyby jsme zdokonalili na profesionální úroveň. Prostě to co jsme předvedli v tomto utkání se skoro stydím nazvat hokejem. Neboť s hokejem to mělo společné jen led a puk. Nejhorší bylo ale to, že se rozpadl tým jako takový. Je jasné, že když někdo něco zkazí, tak se mu to na střídačce vytkne, ale to co předvedli někteří hráči, že při chybě, která skončila gólem jede hráč na střídačku s úsměvem na tváři., je nepřípustné. A svědčí to o jeho přístupu k mužstvu. Další případ, když hráč nedostal dvě střídání nahrávku a jeho spoluhráči dostanou branku, tak prohlásí dobře jim tak. To je naprosto nemožné. A takových příkladů bylo mnohem více. Ale nejsmutnější na tom vše je to, že po předvedeném „trapném“ výkonu se nikdo nenašil diskutovat o problému, nebo nebyl nikdo moc smutný a vůbec ne naštvaný. Každý se v kabině začal vybavovat o tom kde byl hospodě, co bude dělat o víkendu apod. Dokážu to pochopit u kluků co nejsou lánskými odchovanci, těm to tolik možná nevadí, ale co my odchovanci Láňáci? Copak vám nevadí dělat ostudu tak vyhlášenému lánskému hokeji? Mě teda osobně to vadí hodně.

 

    Za celou dobu co hraji pod Frantou jako koučem , jsem ho neviděl víc vytočeného a to pod ním hraji již deset let. Takže nad tím to zápasem se musíme všichni zamyslet, jestli chceme ten hokej hrát a tím ocenit práci Franty, který pro nás dělá víc, než si myslíte. On nechodí jen na zápas a neříká sestavu. On ještě musí chodit na hokejový výbor a tam ospravedlňovat naše hrozné výsledky. A pokud se něco nezmění, tak nám výbor nedá peníze a my to budeme moci zabalit.

 

    Takže kluci pojďme zlepšit přístup k našemu hokeji, vždyť ho hrajeme pro radost a přece nemůžeme mít radost z toho, že pořád prohráváme. A už vůbec ne z předváděné hry.

 

Autor: AL

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hokejova katastrofa

Milos Jel.-trener zaku,12. 1. 2008 12:27

Chctel bych i sam za sebe napsat par radku k tomuto utkani.Jezdim s vami skoro na vsechny zapasy,sleduji praci trenera,hracu i kdyz casto prohravate,vzdy se mi vas hokej ,co se tyce dravosti a chuti do hry libil,ale to co jsem videl s Plastinem jsem vas nepoznaval!Dalo by se to nazvat antihokej ,jak co se tyce hry ,tak vaseho chovani na stridacce.Je mi jasne ze po navleknuti dresu a naskoceni na led nastanou emoce ale to co bylo slyset z vasi stridacky mezi vamy si myslim , ze do hokeje jako tymove hry nepatri!Proberte se a vazte si Feryho st. ,ktery pro vas zije a odvdecte s mu za jeho praci , kdyz ne vysledkem zapasu ,tak alespon chovanim mezi sebou , dela to pro vas!!!!

omluva

Josef Černý,11. 1. 2008 12:32

Cau kluci,

trosku mi ten zapas porad vrta v hlave a chtel bych se vam timto omluvit za me omocionalni chovani. Samozrejme tym je prvni na rade a tyhle veci by jsme si meli vyrikat v kabine. Takze jeste jednou prosim prijmete mou omluvu a doufam, ze se zvednem a zacnem tymove makat na lepsich vysledcich. Mejte se

Pepa

proč?

Fery ml.,10. 1. 2008 23:06

Máme nový pěkný dresy, minidresy v autech, internetový stránky, peněž jako šlupek, nášivky, nálepky na helmách, skoro týmovej autobus, jezdíme na soustředění...Všechno je moc pěkný, akorát hokej hrát neumíme.

Myslím, že Álův článek a Krocanova reakce dost dobře vystihuje současnou situaci. Ta ale nenastala posledním zápasem. Utkání s Plastinem byl jen takový hřebíček do rakve. Hrajeme špatně od začátku sezony. Příčinu bych hledal v něčem, co již nakousl Krocan. Demokratický a dobrácký přístup našeho kouče... Ten by se, myslím, měl změnit...

Ano, hrajeme nejnižší soutěž a hrajeme hokej jen pro radost. To ale neospravedlňuje naše výkony. Všechny týmy píší v diskuzi na stránkách AMHL, jak jsme skvělý mladý tým a že prohráváme svou nezkušeností. To ale není pravá příčina neúspěchu. My prostě a jednoduše hokej hrát neumíme. Horší na tom je, že to ani nevíme... Nemáme základní taktické návyky, nevíme, kdy máme jít střídat, nevíme, kdo se má vracet, kdo koho má hlídat, kde kdo má hrát. A bez toho to nejde. Vím, zní to možná přehnaně, ale to je (podle mého názoru) realita.

Naprosto souhlasím s Alešem, že se za naše výkony stydí. To, co pro nás dělá vedení lánského hokeje, si nezaslouží takový přístup od nás. Pojďme s tím něco udělat. A začněme každý od sebe. Nemá smysl jmenovat, hrajeme všichni a proto by měli všichni přispět k dobrým výkonům našeho týmu.

Dost filozofování. Děkuju těm, co dočetli můj proslov, a těším se na další zápas.

Zemětřesení

Krocan,10. 1. 2008 15:59

Rád bych navázal na Alešův příspěvek. S Ferym jsme nad tím meditovali ještě v noci než jsem dojel do Prahy. Ani jeden jsme nechápali, co se to vlastně stalo. Kde je ta hrdost, že hrajeme za Lány a kam se poděla chuť,cílevědomost a toha po vítězství? Myslím si, že bychom k tomu přistupovaly úplně jinak, kdybychom si měly vše hradit ze svého a kdyby nevládl takový demogratický a dobrádský přístup Feryho.Chceš hrát? Tak hraj. Nevíš co máš dělat,kde máš být a nedáš si poradit? Nevadí, hlavně že se potíž a máš zájem o sport. Tak takhle to asi už nepůjde!!!
Do dalšího zápasu máme relativně čas aby nastalo zemětřesení, s kterým možná nebudou všichni souhlasit ale myslím si, že to bude jediná možnost, jak udržet naší hru na úrovni na kterou jsme byly všichni zvyklí. Jen doufám, že jsme to Ferymu tak neznechutily aby se na to nechtěl vykašlat. Po včerejšku bych se mu vůbec nedivil.

:-((((((((((((

Fery st.,10. 1. 2008 15:27

Zdar .
Celou noc jsem nespal,dneska je mi nanic a mám jakousi hokejovou kocovinu.
Jsem smutnej,hodně smutnej.
Až se z toho zlýho snu proberu ,něco provedu a dám Vám to vědět.Dejte mi čas.

Fery st.