Jdi na obsah Jdi na menu
 

HC Lány B - HC ATRAPS Kladno 2:11

18. 9. 2011

HC Lány B - HC ATRAPS Kladno   2:11

Branky: Jirkovský D. (Prokop S.), Jirkovský R. (Rudovský)
Třetiny: 1:3, 1:2, 0:6
Vyloučení: 0:2
 
Vstup do sezony opravdu nevyšel.
V neděli 18.9.2011 lánské béčko nastoupilo ke svému prvnímu utkání v nové sezóně 2011/2012. Hned v prvním utkání nás čekal loňský finalista Triss Kladno, ovšem s novým názvem Atraps Kladno.
V první třetině se hrálo velmi svižně a již od začátku bylo zřejmé, že i přes menší počet hráčů je na tom soupeř herně lépe. Hlavně při soubojích jeden na jednoho. Proto se není co divit, že jsme brzo prohrávali. I když se Petr Wostl v brance hodně snažil, tak nemohl pochyta vše, zvláště když jsme hodně chybovali soupeři darovali jednu šanci za druhou. Za stavu 0:2 se podařilo snížit Davidu Jirkovskému, který těžil z bojovnosti a důslednosti Slávy Prokopa, jenž vybojoval kotouč v rohu kluziště. Jenže o pár střídáni později přišla hrubá chyba v rozehrávce a už jsme opět prohrávali o dvě branky.
Ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil. I když jsme se snažili hrát, ale nepřesné nahrávky nám neumožňovali vytvořit si moc šancí. A už vůbec se nedá mluvit o tlaku. Snad jen při přesilové hřej jsme se usadili v útočném pásmu déle. Bohužel branka z toho nebyla. A ihned po skončení soupeřova trestu jsme opět inkasovali. Potom se nám podařila asi nejpohlednější akce z naší strany, kdy Otta Rudovský zavezl puk do třetiny nahrávkou oslovil Radka Jirkovského, který zkušeně zakončil. Stav 4:2 nás trochu nabudil a snažili jsme se s výsledkem ještě něco udělat, ale jak je naším špatným zvykem udělali jsme to nejhorší co jsme mohli. Vrhli se do útoku. A soupeř hrozil z rychlých brejků. Jeden ještě ve druhé třetině využil. 
Ani stav 2:5 před poslední částí nebyl úplně beznadějný. My jsme se ovšem z předchozích třetin nepoučili. Ba naopak. Soupeř si v klidu bránil a při naší snaze dobře nám chyběli síly na cestu zpět k naší brance, takže přečíslení tří na dva, nebo na jednoho byla celkem častá. Šance jsme si nějaké vytvořili, ale možná z přemíry snahy, nebo prostě jen z hamižnosti dát si gól jsme z toho nic nevytěžili. Po pěti minutách poslední třetiny se naše hra rozpadla úplně. Petr se sice oháněl jak mohl, ale šesti brankám nedokázal zamezit.
První utkání ukázalo, že takhle to hrát nemůžeme. Je to těžké, když pokaždé hrajeme s jinými spoluhráči a na jiném postu, ale s tím nic neuděláme. Téměř nikdo z nás nehrál nikdy jinde než na Lánech, tak nám chybí takové ty klasické návyky. Ale my to musíme vybojovat svou snahou a důsledností. Ne alibisticky bruslit kolem hráče a pak tvrdit, já se vrátil, jenže ten hráč udělal krok a byl zcela volný. V loňské sezoně jsme to párkrát dokázali, že umíme bojovat, tak to pojďme předvádět i letos.
HC Lány B: Wostl, Rudovský, Lomberský A., Bratrů, Prokop S., Jirkovský D., Jirkovský R., Černý, Máslo, Prokop S., Hořejší, Náprstek
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář