Jdi na obsah Jdi na menu
 

HC Lány B - HC Nové Strašecí 2:4

 

HC Lány B - HC Nové Strašecí   2:4
Třetiny: 0:3, 0:0, 2:1
Branky: Kuna (Švácha), Černý
Vyloučení 2: 7
Ve druhém derby nám soupeř porážku oplatil.
V soboru 26.11.2011 sehrálo lánské béčko další utkání proti Novému Strašecí. První vzájemné utkání sezony vyhráli Lány, proto se dalo očekávat, že soupeř udělá vše proto, aby nám to vrátil.
Utkání jsme nezačali vůbec dobře. Soupeř začal tlakem hned z kraje a my jsme se nedostávali vůbec do hry. Byl to hokej k nekoukání. Žádná pořádná nahrávka, nebo samostatný průnik. Když jsme se dostali do slibné střelecké pozice, tak jsme buď nesmyslně nahrávali „lépe“ postavenému spoluhráči, nebo jsme trefovali novostrašeckého brankáře, který v první třetině neměl moc těžkých zákroků. Bohužel soupeř vytěžil z nemnoha střel maximum. Jedna branka sice byla trochu sporná, kdy někteří naši hráči reklamovali postavení mimo hru, ale rozhodčí byl blízko tvrdil, že to bylo v pořádku. I proto jsme první třetinu prohráli 0:3.
Ve druhé třetině jsme se sice vzpamatovali a začali trochu hrát, ale do půlky zápasu to pořád nebylo ono. Ale od půlky zápasu jsme si začali vytvářet šance. Nejhezčí akci do té doby předvedli Radek Jirkovský s Josefem Černým, kdy druhý jmenovaný neměl dostatek klidu na to aby zvedl puk přes beton brankáře „bubáků“. Od této šance jsme již hráli dobře, jen jsme nedokázali vstřelit branku. Honza Jirásek zastupující trenéra nás hecoval, jak jen to šlo, ale nebylo nám přáno.
Ve třetí třetině se obraz hry neměnil. My jsme hráli a Strašecí hrozilo z rychlých protiútoků, které se nám dařilo likvidovat. Střeli které prošli bezpečně kryl Petr Linc. Když František Kuna konečně vstřelil branku po hezké nahrávce Jirky Šváchy, tak mu nebyla uznána, neboť byla posunuta branka. Otázkou, i když zbytečnou bylo, kdy byla posunuta. Tak na tabuli svítil stále stav 0:3. Souhra stejných hráčů konečně přinesla regulérní branku. Konečně byla františku Kunovi branka uznána. Další branku vstřelil velmi aktivní Josef Černý po hezké samostatné akci. Bohužel tento hráč byl hodně přísně vyloučen necelé dvě minuty před koncem. Což nám sebralo možnost zkusit hrát v šesti proti pěti. I tak jsme Petra Lince odvolali. Bohužel tento krok nevyšel a soupeř se trefil do odkryté klece 22 vteřin před koncem.
Je dobré, že po první třetině jsme se nesložili a snažili se zlepšit naši hru. Velmi bych ocenil Honzu Jiráska, který nás stale hecoval a současně uklidňoval, abychom nezmatkovali, že ta branka musí padnout. Bohužel se ukázala naše největší slabina. Nedokážeme vytěžit víc branek ze šancí, které si složitě vytvoříme. Jinak utkání to bylo na derby nezvykle klidné. Neodehráli se žádné záludné fauly, ani nějaké zbytečně tvrdé zákroky. Opravdu se jednalo o ukázku amatérského hokeje, který by se měl hrát v AMHL.
HC Lány B: Linc, Lomberský A., Flégl, Prokop M., Bratrů, Jirkovský, Černý, Náprstek, Hořejší, Kuna, Švácha, Rudovský
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář