Jdi na obsah Jdi na menu
 

HC Lány B - SK Velc Žilina 4:13

5. 11. 2016

HC Lány B - SK Velc Žilina 4:13

Branky: Benetka, Prokop M. (Soukup), Benetka (Prokop S.), Čerman (Švácha)

Třetiny: 1:3, 0:5, 3:5

Vyloučení: 1:2

 

            Třetí utkání sezóny lánské béčko čekal těžký soupeř ze Žiliny, který má sestavě většinu hráčů bývalých kováren (HC 1988 Kladno). To že se soupeř sešel v počtu třinácti hráčů naznačovalo těžkou bitvu.

            První třetina začala ve slušném tempu. Do vedení se dostala celkem rychle Žilina. Na tuto branku odpověděl Michal Benetka po vystihnutí nepřesné rozehrávky prostřelil Juhásze v brance Žiliny. Ostatní naše šance jsme nedokázali využít. Zato soupeř vyučoval v produktivitě střelby. Takže do konce první třetiny jsme prohrávali již 1:3.

            Snaha o korekci výsledku vedla sice k vytvoření velmi slušných šancí, které jsme nebyli schopni využít, ale také k totálnímu rozpadu obranné hry. Soupeř při vedení hrál zkušeně a velmi dobře si počkal na správný moment, kdy udeřit. Tudíž se skóre postupně vyšplhalo až na děsivých 1:8 po dvou třetinách.

            Ve třetí části se chtěli soustředit na proměňování našich šancí, ale hlavně dál neinkasovat. První úkol začal plnit po nahrávce Soukupa Michal Prokop, který využil dostatek prostoru v útočném pásmu a snížil na 2:8. Jenže v pohodě hrající soupeř se chtěl hokejem dál bavit, což jsme rychlostně, technicky a hlavně takticky nezvládli. To samozřejmě mělo za příčinu další inkasované branky. Podruhé v utkání se sice prosadil po nahrávce Slávy Prokopa Michal Benetka. Pak ještě při oslabení vybojoval puk Jirka Švácha a nedůrazná obrana mu dovolila nahrát na najíždějícího Davida Čermana, který přesnou střelou uzavřel náš střelecký účet tohoto utkání. Soupeř se zastavil až na čísle 13.

            Utkání ukázalo, jak snadno se necháme strhnout hrou. Po té pro nás neplatí žádné taktické pokyny. Prostě to hrajeme jak na rybníku, čehož zkušení a technicky velmi dobře vybavení hráči umí využít a rozložit nás lak lego.

Sestava HC Lány B: Cepák, Lomberský A., Čerman, Prokop M., Soukup, Jirkovský R., Jirkovský D., Švácha, Benetka, Prokop S., Černý, Hořejší, Taraba,  Slánička

 

AL