Jdi na obsah Jdi na menu
 

HC Strix Chomutov - HC Lány  4:3

 

Branky: Máslo (Kos), Kuna (Lomberský A.), Máslo

 

Třetiny: 2:0, 1:1, 1:2

 

Vyloučení: 2:4, navíc hráč Chomutova 5+OK

 

V Chomutově jsme sahali po bodu.

 

            Dne 6.3.2010 sehrálo lánské béčko další utkání AMHL Slaný, ke kterému tentokráte zajíždělo do dalekého Chomutova.

 

            Utkání s lídrem soutěže začalo velmi svižně. Soupeř se do nás pustil s velkým nasazením, kdy vstřelil v rychlém sledu dvě branky a tím nás dostal pod tlak. Nám se nedařilo dostat se do správného tempa, ale i přes tento fakt jsme měli celkem dost šancí, které se však nepodařilo proměnit. Naši největší šanci měl v oslabení Jakub Rezek, který všem ujel, ale bekhendový blafák nedokázal přesně zakončit.

 

            Ve druhé třetině navýšil soupeř svůj náskok na tři branky. Přestože utkání bylo zdánlivě rozhodnuté, tak jsme se nevzdali a bojovným výkonem snížili skóre na 3:1. Tento důležitý gól se podařilo vstřelit po závaru před soupeřovou brankou Ondrovi Máslovi, který po střele Milana Kose obkroužil soupeřovu branku a tím překvapil obránce i brankáře. Přestože soupeř byl herně vyspělejší, tak se mu nepodařilo ve druhé části víckrát překonat Petra Lince, tak ani střídajícího Karla Akrmanna. Oba brankáři ukázali své kvality a soupeře chvilkami přiváděli téměř k zoufalství.

 

            Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit aktivně a pokusit se s výsledkem ještě něco udělat. Toto se podařilo hned po úvodním buly, kdy nahozený puk na bránu vyšťoural z pod brankáře František Kuna a doslova ho dotlačil do branky. Skóre 3:2 nám vlilo do žil novou krev a náš výkon začal gradovat. Vytvořili jsme si pěkné příležitosti a velký tlak,což s sebou neslo riziko brejků soupeře. Tyto rychlé soupeřovi útoky se nám dařilo úspěšně likvidovat až do momentu,  kdy při našem tlaku v útočném pásmu obránce srazil kotouč a vyslal přesnou nahrávkou osamoceného útočníka na Karla Akrmanna a tím stanovil skóre na 4:2. Poslední slovo měl Ondra Máslo, který nechytatelnou střelou z kruhu snížil na konečný výsledek 4:3. Soupeř se začal obávat o výsledek a ve velmi vypjatém závěru nám daroval přesilovou hru. Bohužel se nám ji nepodařilo využít a utkání jsme tak smolně prohráli.

 

            Velmi důležité je to, že se nám tento zájezd podařilo uspořádat. Dalším kladem utkání bylo, že i přes nepříznivý průběh utkání všichni hráči bojovali až do samotného konce. Dobře se předvedli i hráči dorostu, kteří v několika momentech předčili i některé pravidelně hrající hráče béčka. Velký dík patří fanouškům, kteří vytvořili takovou atmosféru, že jsme si při vstřelení branky připadali jako domácí mužstvo. Jediným stínem na tomto utkání, tak zůstává nepříznivý výsledek.

 

HC Lány B: Akrmann, Linc, Bratrů, Lomberský A., Soukup, Flégl, Kos, Prokop M., Kuna,  Máslo, Melen, Bergmann M., Hořejší, Náprstek, Lomberský T., Čerman, Rezek, Balog, Prokop S..

 

AL

FOTOGALERIE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

utkání v Chomutově

Fery st.,7. 3. 2010 18:36

Aleš napsal vyčerpávající zprávu o utkání.
Já chci jen něco málo doplnit.Snad poprvé v historii béčka jsme použili k dopravě na mistrovské utkání autobus.Díky pochopení výboru HC Lány,jsme tedy vyrazili směr Chomutov k domluvenému mistrovskému zápasu.
Proč do Chomutova?Byli jsme soupeřem požádáni zda bychom si nechtěli zahrát u nich .Jeden z důvodů byl ten že ve Slaném kde hrajeme všechny zápasy AMHL není volný led a další,že již minimálně dva roky nehráli mistrovské utkání na svém domácím stadionu.
Po dohodě s týmem a soupeřem jsem se rozhodl,že sebou vezmeme i čtyři juniory zmíněné M.Jelínkem a celou akci si užijeme.Samozřejmě jsme dbali na to aby byl autobus vytížen a to se podařilo.Hráčů jelo 16 a k tomu 12 fanoušků včetně mě.(tři hráči přijeli do Chomutova z různých stran)M.Bergmann z Ústí n/L, Rezek z hokejbalu z Ústí n/L a Flégl s rodiči ,nevím odkud).Měli jsme tedy vlastní "kotel" i s transparentem HC Lány a hlasitou podporu v hledišti.
Juniorům jsme kladli na srdce ať se nebojí hrát,že na ně nikdo nebude sprostě řvát pokud se jim něco nepodaří.Hlavní co jsme jim kladli na srdce bylo to aby hráli s hlavou nahoře a nic se jim nestalo.
Vše splnili beze zbytku a všichni čtyři odehráli zápas parádně.Celý mančaft je přijal mezi sebe skvěle a věřím že je to s námi bavilo.Chci všem zůčastněným poděkovat,hráčům za velmi zdařilé a slušné vystupování na ledě a fanouškům za podporu z hlediště.Toto je myslím skutečně dobře nastoupená spolupráce mezi dospělými a juniory.My v ní hodláme pokračovat.My chceme aby značka HC Lány měla stále dobrý zvuk.
Ještě něco musím napsat:Po skončení utkání se k naší střídačce sjelo několik hráčů Chomutova a děkovali nám.Děkovali za parádní zápas,za to že jsme přijeli a pochvalná slova na účet našeho týmu mnohokrát opakovali.Pro mě to bylo víc než kdybychom vyhráli to mi věřte.
Pokud soupeř řekne si si s námi vždycky rád zahraje je mimořádně dobré vysvědčení.
Myslím že to není proto že jsme nechali body na jejich ledě :-)

F.Kuna st.