Jdi na obsah Jdi na menu
 

HOKEJOVÝ TURNAJ

SLÁČA CUP 2010

HC Lány B - HC Heler Louny   1:5

Branky: Bergmann M.

 

HC Lány B - HC Proboštov   1:0

Branky: Ságner

 

HC Lány B - AHC Litvínov   4:1

Branky:Ságner (Evan), RudovskýO. (Náprstek), Rudovský J.,  Ságner  (Lomberský T.)

 

HC Lány B - HC Holomajzna   3:2

Branky: Rudovský O., Rudovský J. (Rudovský O.), Ságner

 

HC Lány B - Sport Bar 24   2:1

Branky: Máslo (Rudovský J.), Rudovský J. (Máslo)

 

Dne 20.3.2010 mělo možnost lánské B – mužstvo reprezentovat naši obec na jubilejním desátém ročníku turnaje SLÁČA CUP, který se hraje v Bílině. Na tento turnaj nemohlo z různých důvodů jet velké množství hráčů ze standardní sestavy mužstva, proto jsme sáhli po nabídce našich kamarádů, kteří možná v budoucnu budu oblékat lánské barvy. Konkrétně se jednalo o Filipa Ságnera, Jakuba Evana a Jana Rudovského. Opět jsme s sebou vzali na zkušenou i hráče dorostu HC Lány, kteří se již osvědčili na utkání v Chomutově, a to Davida Baloga, Davida Čermana a Tomáše Flégla.

 Hned po příjezdu nás organizátor přijal velmi vřele a měl radost, že přijelo nové mužstvo, které nikdo ze soupeřů neznal. Je nutno vyzvednou práci organizátorů, kteří měli turnaj připravený do posledních detailů. Počínaje rozdělením kabin pro všech deset účastníků, přes zajištěné stravování až po varianty úpravy turnaje při časovém skluzu.

Samotný turnaj byl rozdělen do dvou skupin po pěti týmech. Naše skupina se skládala z mužstev AHC Litvínov, HC Heler Louny, HC Proboštov, HC Holomajzna a samozřejmě HC Lány B. Hrálo se 25 minut hrubého času podle pravidel Českého svazu ledního hokeje. Z každého utkání musel vzejít vítěz, což znamenalo, že při remíze rozhodovali samostatné nájezdy.

 Turnaj pro nás začal díky shovívavosti organizátorů kolem jedenácté hodiny, kdy jsme nastoupili proti mužstvu z Loun. Neznalost soupeře byla trochu svazující a nechali jsme se jím velmi zaskočit. Než jsme se srovnali s úrovní hry a vysokým tempem, tak už soupeř vedl. Toto utkání jsme prohráli v poměru 1:5. A s nějakým výrazným úspěchem na tomto turnaji to nevypadalo příliš dobře.

 Druhé utkání proti HC Proboštov, obhájci loňského vítězství jsme chtěli začít lépe. A podařilo se, úvodní tlak jsme si vytvořili my a soupeř vyrovnával hru až po deseti minutách. Ovšem v tu chvíli přišla naše branka, což soupeře trochu přibrzdilo. I přes velký tlak a hru bez brankáře v závěru jsme „fotbalový“  výsledek 1:0 uhájili.

 Po delší pauze, kterou jsme vyplnili obědem jsme nastoupili ke třetímu utkání proti AHC Litvínov. Tento soupeř měl také velkou kvalitu, ale výsledek byl jednoznačný. Výhra 4:1 nás přivedla na myšlenky na dobré umístění v turnaji. Stačilo porazit papírově nejslabší mužstvo skupiny HC Holomajzna.

 Utkání kterým jsme mohli rozhodnout o případném boji o třetí příčku jsme začali dobře. Ale soupeř nám dal najevo, že to nebudeme mít tak snadné, když se mu podařilo dvakrát vyrovnat. Naštěstí jsme dokázali ještě jednu branku vstřelil a po výhře 3:2 si tak zajistili účast v utkání o třetí příčku.

 Utkání o konečné třetí místo v turnaji proti domácímu týmu SPORT BAR 24 bylo velmi nervózní a bylo vidět, že všichni hrají na plno. Sudí z mého pohledu sice trochu pomáhali soupeři, ale ani to nezabránilo tomu, abychom zvítězili 2:1 a tento velmi hezký turnaj završili i velkým úspěchem.

 Chtěl bych touto cestou poděkovat všem zúčastněným, kteří přispěli jakýmkoli dílem k tomuto velmi pěknému umístění. Není třeba vyzdvihovat výkony jednotlivců, protože všichni hráli pro tým. Za vše mluví poděkování organizátora za naši účast s vysloveným přáním, abychom přijeli opět za rok.

.

HC Lány B: Akrmann, Balog, Bergmann M., Čerman, Evan, Flégl, Jirkovský, Kos, Lomberský A., Lomberský T., Máslo, Melen, Náprstek, Rudovský J., Rudovský O., Ságner, Taraba.

AL


Prezentace

.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Napsali o Sláča Cupu.

Aleš,25. 3. 2010 9:33

http://bilina.naseadresa.cz/cz/s176-detail-zpravy/Regionalni-zpravodajstvi/c809-Sport/n37007-FOTO-V-Biline-se-hral-10-rocnik-hokejoveho-Slaca-cupu

doplnění

Fery st.,21. 3. 2010 22:28

Jako vždy popsal Aleš vše dokonale.
Já doplním jen toto.Jsem opravdu rád,že dokážeme spolupracovat s našimi juniory a máme dost kamarádů,kteří si s námi rádi zahrají.To místo "na bedně"v tomto turnaji je super.Myslím že je třeba aby lánský hokej dělal obci dobré jméno a hráčům a fanouškům radost..A je úplně jedno na jaké úrovni či v jaké "lize".Budu-li jen počítat tak na turnaji bylo kromě nás ještě 9 týmů po cca jedenácti hráčích,fanoušci atd..A ti už dneska ví ,že hrajeme a že jsme oddílu a obci ostudu rozhodně neudělali.Budeme v této práci pokračovat,chceme aby hokej na Lánech žil a nefungoval jen z podstaty.Proto jsme připraveni spolupracovat s těmi kdo o to a za to stojí.
Děkuji všem ,kteří se turnaje zůčastnili ať jako hráči,fanoušci,sponzoři atd..
DĚKUJI !!!! Fery st.