Jdi na obsah Jdi na menu
 

KOMENTÁŘ

II. ročník turnaje dorosteneckých družstev O putovní pohár Antonína Bechyně.

 
V sobotu 25.2.2012 pořádalo HC Lány II. Ročník turnaje dorosteneckých družstev O putovní pohár Antonína Bechyně. Tohoto turnaje se účastnila družstva ze Žebráku,  Kralovic a z pořádajících Lán.
Zahájení turnaje bylo naplánováno na devátou hodinu, ale začátek se posunul na 9:20.  Turnaj začal utkáním mezi družstvy z Lán a Kralovic. Protože Kralovičtí se nesešli, tak nás požádali o zapůjčení hráčů, aby byla jejich utkání vůbec odehrána. Za Kralovice, tak nastoupil Pepa Křivonoska a Štěpán Lev. Toto utkání bylo z kraje trochu neurovnané a připomínalo spíše boj o střední pásmo. V této části hry se prosadil pouze Lukáš Calta. Druhá třetina vypadala z lánské strany výrazně lépe. Z kraje třetiny se prosadil dvakrát David Balog a nasměroval svůj tým k vítězství. Další branky pak postupně přidávali i další hráči. S přehledem jsme pak druhou třetinu vyhráli v poměru 10:1. Branku inkasoval Milan Krpelán po přesné střele kralovického obránce. Ve třetí části si naši mladíci chtěli utkání užít. Tlačili se do útoku a přidávali jednu branku za druhou. Bohužel při tom trochu zapomínali na bránění. Milan Krpelán tak inkasoval ještě dvě branky. Tyto branky stanovili konečný výsledek na 17:3.
HC Lány  – 1.LHC Kralovice 17:3
Branky:
HC Lány -  Calta(Šíma), Balog (Pilař), Balog (Jirkovský), Šíma, Calta (Šíma), Balog (Pilař), Šíma, Šíma (Calta), Balog (Pilař), Flégl, Šíma, Balog, Šíma (Soukup), Jirkovský (Balog), Šíma (Jelínek), Soukup (Šíma), Šíma (Pallas)
1.LHC Kralovice: Hubka, Fichtl, Lev (Řenč)
Třetiny: 1:0, 10:1, 6:2
Vyloučení: 3:1
Ke druhému utkání nastoupil Spartak Žebrák a 1.LHC Kralovice. Do druhého utkání jsme zapůjčili Kralovicím Štěpána Lva, Matouše Soukupa a na dvě třetiny utkání i Michla Juna do branky. Bylo hned od začátku jasné kdo bude udávat tempo tohoto duelu. Žebráčtí se zakousli do soupeře s vekou chutí, ale Michal Jun dlouho držel naději na slušný výsledek. Časomíra ukazovala v první přestávce 2:0 pro Žebrák. Po třetí brance se prosadil Radek Šott, na kterou odpověděl žebrácký Michal Huttr. Účet druhé třetiny uzavřel Matouš Soukup a stanovil tím pro Kralovice nadějný výsledek 4:2. Žebrák zvýšil tlak na branku Kralovic, kterou už hájil Vítek Roman. Branky se Kralovičtí bohužel nedočkali, ale naopak inkasovali postupně 8 branek.
Spartak Žebrák – 1.LHC Kralovice 12:2
Branky:
Žebrák: Klimeš, Heger (Gabriel), Huttr (Barták), Huttr (Kroc M.), Kroc M., Huttr (Jedlička), Kuník (Heger), Heger, Jedlička (Heger), Mencl (Kroc F.), Heger, Klimeš (Mencl)
Kralovice: Šott (Fichtl), Soukup (Fichtl)
Třetiny: 2:0, 2:2, 8:0
Vyloučení: 0:0
Poslední utkání mělo stanovit vítěze turnaje a bylo jasné, že to lánští nebudou mít jednoduché s obhájcem loňského prvenství. Utkání začalo pro naše hochy skvěle, když se už po necelé minutě prosadil Jakub Šíma. Za půl minuty přidal ještě jednu branku a vypadalo to na jasnou záležitost. Opak byl ovšem pravdou, protože soupeř zlepšil a trochu přitvrdil hru. Caltovo vyloučení nastartovalo žebrácké k velkému tlaku, kterému lánští jen těžko bránili. Ve druhé třetině začal sérii našich vyloučení David Čerman a do tří nás poslalo další vyloučení Lukáše Calty. Po těchto vyloučení zvýšil naše vedení Lukáš Calta a dodal tím trochu uklidnění do našich řad. Ovšem soupeřův tlak se postupem času zvyšoval, ale Michal Jun inkasoval až na úplném začátku třetí třetiny. Další a další vyloučení lánských vnášela obava o vítězství. Ovšem houževnatost a skvělé zákroky Michala Juna dovedla naše mladíky k vítězství i v utkání a tím i k celkovému vítězství na turnaji.
HC Lány - Spartak Žebrák 3:1
Branky:
Lány: Šíma, Šíma, Calta (Šíma)
Žebrák: Heger
Třetiny: 2:0, 1:0, 0:1
Vyloučení: 8:3
 
Konečné pořadí turnaje: 1. HC Lány, 2. Spartak Žebrák, 3. 1.LHC Kralovice
Během celého turnaje probíhali po každém utkání série nájezdů, které měli určit vítěze dovednostní soutěže. I tuto disciplinu ovládli lánští hráči.
Další ocenění čekalo na nejlepšího hráče turnaje, který byl zvolen bývalými hráči HC Lány, kteří sledovali celý turnaj. Toto ocenění získal Michal Huttr ze Žebráku.
Sestava HC Lány:
Jun, Krpelán, Čerman, Flégl, Balog, Pallas, Jelínek, Jirkovský, Pilař, Křivonoska, Šíma, Soukup, Lev, Calta
 
               Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným hráčům za skvělé výkony, fanouškům za pěknou atmosféru a přeji všem, abychom se za rok sešli zase v tak hojném počtu.
 
 AL