Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vznik a činnost hokejové přípravky-žáci

Dobré výsledky v soutěžích a existence dvou mužstev dospělých jsou výsledkem i toho, že v minulosti u HC fungovala mužstva žáků a dorostu. Bohužel, postupně obě tato mužstva zanikla a to byl důvod, proč jsem se rozhodl tuto činnost obnovit. Myslím si, že budoucnost lánského hokeje je tak trochu i závislá na tom, kolik odchovanců si sami vychováme. Mimo jiné je dobré, když se děti v současné době sportem a to jakýmkoliv zabývají. I když optimismu na zřízení mužstva přípravky-žáků, i v samotném výboru HC moc nepanovalo, přesto se podařilo v sezoně 2003-2004 družstvo sestavit.

 

Sezóna 2003-2004    

Na začátku sezony po dohodě s ředitelkou základní školy v Lánech paní Zámostnou jsem se zúčastnil třídních schůzek a rodiče dětí informoval o úmyslu zřídit hokejové družstvo žáků. Zpočátku  probíhaly tréninky na suchu v sokolovně, než se podařilo sehnat potřebný počet dětí. Později se tréninky přesunuly na zimní stadión v Rakovníku, kde probíhala výuka základů bruslení a hokeje. V prvním roce působení se počet zájemců ke konci sezony ustálil na dvaceti hráčích.

 

Seznam žáků v zahajovací sezoně 2003-2004  

Beluš Tibor, Putík Ondra, Keller David, Taneček Jiří, Čapek David, Hamouz Ondra, Reigl Dominik, Moravec Michal, Černý Lukáš, Černý Matěj, Rigo Štefan, Jelínek Miloš, Jirásek Stanislav, Loskot Jakub, Sedláček Jan, Mareda David, Zach Vojtěch, Jirkovský Daniel.

Trenér: Lubor Zelenka

 

Sezóna 2004-2005

V této sezóně se počet hráčů z řad dětí stabilizoval, někteří svou činnost ukončili, ale byli postupně doplňovány novými zájemci. Protože místních dětí nebyl dostatek, bylo družstvo doplňováno i zájemci z vedlejších obcí, hlavně Stochova. V průběhu sezóny byly odehrány tři tréninkové zápasy a to s:

PZ Kladno - 4. třída s výsledkem 0:6

HC Rakovník - 4. třída s výsledkem 0:14

HC Rakovník - 4. třída s výsledkem 2:12

 

V této sezoně skončili: Čapek David, Zach Vojtěch, Taneček Jiří, Reigl Dominik.

Přibyli: Švácha Tomáš, Janovský Jakub.

Trenér: Lubor Zelenka

 

 

Sezóna 2005-2006

Tato sezóna začala prvním tréninkem na zimním stadionu v Rakovníku. Již 30. října, kterého se zúčastnilo patnáct dětí. Od této sezony se zapojil do činnosti jako asistent trenéra Radek Jirkovský, který dle časových možností vypomáhal s vedením tréninků. Byl odehrán jeden přátelský zápas se So. Nové Strašecí s výsledkem 1:8 pro soupeře, kde však hrálo několik starších hráčů-dorostenců.

 

V této sezoně skončili s činností: Černý Lukáš, Černý Matěj, Mašek Petr.

Přibyli: Jungman Luboš, Hlavatý Michal

Zajímavost: Černý Matěj, který zde v HC Lány začínal, odešel hrát do PZ Kladno, kde je jeden z nejlepších hráčů.

Trenér: Lubor Zelenka

Asistent trenéra: Radek Jirkovský

 

 

Sezóna 2006-2007

Opět i v této sezóně dochází k obnově několika hráčů. Někteří už základy hokeje zvládají, další se teprve s nimi seznamují. Do Lánské školy a okolních škol (Stochov, Tuchlovice, Nové Strašecí) jsou předány propozice a podmínky pro nové zájemce z řad dětí, které by měli zájem hrát lední hokej. Sezóna začala opět brzy a již koncem října se jezdí pravidelně každý týden na ZS v Rakovníku. Do současnosti již byla odehrána tři tréninková utkání s:

PZ Kladno – 5. třída s výsledky:

1. utkání 2:10 branky: Mašek Jakub, Beluš

2. utkání 0:7

3. utkání 2:18 branky: Beluš, Sedláček

 

Skončili s činností: Jungman Luboš, Loskot Jakub

Přibyli: Masák Tomáš, Vopat Jan, Zuzjak Patrik, Kuba a Adam Ondřejovi

Trenér: Lubor Zelenka

Asistent trenéra: Radek Jirkovský

zpět